Door een bewuste analyse te maken van het gedrag van de zorgvrager, besluit de medewerker wat in deze context de beste interventies zijn. Uitgangspunt hierbij is maximale veiligheid en autonomie voor alle betrokkenen. In onderdelen demonstreren en oefenen we vaardigheden van de methodische aanpak. De training eindigt met een praktijksimulatie, waarin de deelnemers de vaardigheden zo realistisch mogelijk trainen. Deze werkwijze heeft het hoogste rendement voor de toepassing en borging van het geleerde in de praktijk. De deelnemer ervaart op een veilige manier (met onder andere filmopnames van echte geweldsituaties) de eigen lichamelijke stressreacties en (her)kent de effecten daarvan op het eigen handelen.
In een persoonlijk gesprek (face to face) bepalen wij samen me de opdrachtgever en representant van het getrainde team de leerdoelen en bespreken wij het verloop van het leertraject.
Facultatief kunnen wij de deelnemers per mail digitaal een persoonlijk intake voor aanvang van de training zenden, die aansluiten op de persoonlijke werksituatie en ervaringen van de desbetreffende deelnemer.
Voor deze training/workshop bestaat er een mogelijkheid (indien vooraf aangegeven) om accreditatie aan te vragen bij:
SKJ: Aantal te behalen punten is 1 punt per contactuur en kunnen gratis geregistreerd worden.
V&VN:
Aantal te behalen punten is, 1 punt per contactuur.
ADAP: Kwaliteitsregister Paramedici
Ad. € 204,- per aanvraag. Bij meerdere beroepsgroepen € 51,- extra per beroepsgroep.
Maximaal 12 deelnemers
Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.
Zorgverleners of beveiliging van zorginstellingen die te maken kunnen krijgen met acute geweldssituaties.